Ratatouille – O explozie de arome mediteraneene

Ingrediente

Pentru a prepara acest delicios ratatouille aveti nevoie de:

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii coapte
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Cimbru proaspat sau uscat

Instructiuni

1. Se taie legumele in felii subtiri.

2. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare și se adaugă ceapa și usturoiul tocate fin. Se călesc până devin aurii.

3. Se adaugă legumele tăiate și se amestecă bine. Se lasa la foc mic, acoperit, pentru aproximativ 30 de minute, până când legumele devin moi.

4. Se condimentează cu sare, piper și cimbru și se mai lasa la fiert încă 10 minute, descoperit.

Recomandare Prezentare

Ratatouille este o garnitura minunata la carnea fripta sau grill, dar poate fi si un fel principal uimitor de gustos servi cu un sos de rosii picant si branza topita.

Recomandare de vin de baut

Acest fel de mancare se asorteaza de minune cu un vin rosu sec sau chiar un rose, cum ar fi un Cabernet Sauvignon sau un Pinot Noir.

Ustensile necesare

– Cuțit de bucătărie

– Tigaie mare

– Sita

– Linguri de lemn