Ratatouille este o mancare traditionala din regiunea Provence, din sudul Frantei. Aceasta delicioasa reteta combina legume proaspete, precum vinete, dovlecei, ardei si rosii, intr-un amestec savuros de arome mediteraneene. Avand un gust echilibrat intre dulce, acru si picant, ratatouille este atat delicios, cat si sanatos. Este perfect pentru a fi servit ca fel principal sau ca garnitura alaturi de carne sau peste.
Ingrediente
- 3 vinete
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi
- 4 rosii coapte
- 1 ceapa mare
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita oregano
- Sare si piper
Instructiuni
- Curatati si taiati vinetele, dovleceii, ardeii si rosiile in bucati potrivite.
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si caliti ceapa si usturoiul.
- Adaugati restul ingredientelor si lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 30 de minute.
- Amestecati din cand in cand si adaugati sare, piper, rozmarin si oregano dupa gust.
- Lasati sa se raceasca putin inainte de a servi.
Recomandare Prezentare
Pentru a prezenta ratatouille intr-un mod elegant, puteti aranja legumele frumos pe un platou, astfel incat sa se vada toate culorile vibrante. Serviti alaturi de frunze de busuioc proaspat si putin ulei de masline.
Recomandare Vin
Pentru a accentua aromele mediteraneene ale ratatouille-ului, recomandam sa il serviti alaturi de un vin rosu usor, precum Chianti sau Pinot Noir.
Ustensile Necesare
- Tigaie mare
- Cutit de bucatarie
- Tavi de copt
- Platou pentru servire