Ratatouille – O reinterpretare a retetei traditionale frantuzesti

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 2 vinete
  • 4 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

1. Curatati si taiati dovleceii, ardeii si vinetele in cubulete.

2. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati ceapa tocata marunt.

3. Cand ceapa devine sticloasa, adaugati dovleceii, ardeii si vinetele si lasati-le sa se caleasca timp de 10 minute la foc mediu.

4. Taiati rosiile in felii si adaugati-le in tigaie impreuna cu usturoiul tocat.

5. Condimentati cu sare si piper si lasati sa fiarba la foc mic timp de inca 15 minute, acoperit cu un capac.

Recomandare Prezentare

Ratatouille poate fi servit atat cald, cat si rece. Se poate presara deasupra patrunjel proaspat tocat sau branza rasa pentru un plus de aroma.

Recomandare de vin

Pentru a completa savoarea retetei, un vin rosu sec precum Cabernet Sauvignon este o alegere excelenta.

Ustensile necesare

  • Tigaie mare
  • Cutit de bucatarie
  • Tava de copt