Ratatouille – Rasfat culinar mediteranean

Ingrediente

Trei linguri de ulei de masline, o ceapa mica taiata marunt, doua catei de usturoi sfaramati, doi dovlecei taiati cubulete, o vanata taiata cubulete, un ardei rosu taiat cubulete, doi rosii taiate cubulete, doua lingurite de pasta de tomate, sare si piper dupa gust.

Instructiuni

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie adanca la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana devin aurii. Adaugati dovleceii, vanata, ardeiul rosu si rosiile si amestecati usor. Acoperiti tigaia si lasati legumele sa se inabuse timp de aproximativ 15-20 de minute, pana cand sunt moi. In final, amestecati pasta de tomate si condimentati cu sare si piper dupa gust.

Recomandare Prezentare

Serviti Ratatouille-ul proaspat pregatit ca atare, intr-un castronel mic sau langa alte feluri principale.

Recomandare de vin de baut

Pentru a completa perfect acest delicios preparat provenit din Mediterana, recomand un vin alb sec, precum Chardonnay sau Sauvignon Blanc.

Ustensile necesare

Pentru a gati Ratatouille-ul cu succes, veti avea nevoie de o tigaie adanca, cutit pentru taiat legume si panglica sau caseta lunga.