Ratatouille – Refugiul culinar în Provence

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 vinete
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii proaspete
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura mujdei de usturoi
  • 2 lingurite sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 legatura patrunjel proaspat

Instructiuni:

  1. Taie dovleceii, vinetele, ardeii si rosiile in cubulete.
  2. Caleste ceapa si usturoiul in ulei de masline pana devin aurii.
  3. Adauga dovleceii si lasa-i sa se caleasca timp de 5 minute.
  4. Adauga vinetele si ardeii si mai lasa-i sa se caleasca inca 10 minute.
  5. Adauga rosiile, mujdeiul de usturoi, sare si piper. Lasa totul la fiert timp de 25-30 de minute.
  6. Serveste cu patrunjel proaspat maruntit deasupra.

Recomandare Prezentare:

Serveste Ratatouille-ul intr-un bol mare, alaturi de o felie de paine proaspata sau bagheta si cu o lingurita de mujdei de usturoi. O recomandare este afumarea Ratatouille-ului cu sunca afumata.

Recomandare Vin:

Pentru un gust perfect, este recomandat sa servesti Ratatouille-ul cu un vin alb sec, cum ar fi Chardonnay sau Sauvignon Blanc.

Ustensile necesare:

  • O tigaie mare
  • O cratita adanca
  • Cutit de bucatarie
  • Tocator
  • Lingura de lemn