Ratatouille – regele dichisului in bucataria frantuzeasca

Multe retete culinare au devenit celebre datorita filmelor, iar unul dintre acestea este Ratatouille. Acest delicios preparat de inspiratie mediteraneana a captivat publicul prin stilul sau de gatire sofisticat si savuros. Veti avea surpriza sa aflati ca acest fel de mancare a existat mult inainte de lansarea filmului. Originara din regiunea Provence, Ratatouille este o combinatie magica de arome si texturi, perfecta pentru a incanta papilele gustative.

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 2 vinete
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • Sezon cu sare si piper

Instructiuni:

  1. Taiati dovleceii, vinetele, ardeii si rosiile in bucati potrivite.
  2. Toaca ceapa si usturoiul marunt.
  3. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati ceapa si usturoiul. Gatiti timp de cateva minute, pana cand devin translucide.
  4. Adaugati dovleceii, vinetele, ardeii si rosiile in tigaie. Gatiti la foc mic timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand legumele devin moi si se pot combina aromele.
  5. Sezonati cu sare si piper dupa gust.

Recomandare Prezentare:

Ratatouille poate fi servit ca atare, intr-un bol decorat cu frunze proaspete de busuioc. Puteti si sa il serviti drept garnitura pentru carne sau peste la gratar.

Recomandare de vin:

Pentru a completeaza perfect gustul Ratatouille, va recomandam un vin rosu sec, precum Cabernet Sauvignon sau Merlot. Acesta va adauga o nota de eleganta si va imbogati experienta culinara.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Cutit pentru taiat legume
  • Polonic