Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 vinete
- 2 ardei grasi
- 4 rosii
- 1 ceapa mare
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
- Sare si piper
Instructiuni:
- Taie dovleceii, vinetele, ardeii si rosiile in bucati mici.
- Incalzeste uleiul de masline intr-o cratita mare si adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Caleste-le pana devin aurii si apoi adauga restul de legume.
- Amesteca usor, acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba timp de aproximativ 30 de minute pana cand legumele se inmoaie.
- Adauga patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Recomandare Prezentare:
Serveste Ratatouille-ul cald, ca si fel principal sau ca garnitura la carne sau peste. Poti sa-l servesti si cu o felie de paine proaspata.
Recomandare de vin de baut:
Ratatouille merge de minune cu un vin rosu sec, precum un Cabernet Sauvignon sau un Merlot.
Ustensile necesare:
- Cratita mare cu capac
- Cutit de bucatarie
- Tocator
- Lingura de lemn