Ratatouille – Reteta autentica de la un celebru chef bucatar

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel
  • Sare si piper

Instructiuni:

  1. Taie dovleceii, vinetele, ardeii si rosiile in bucati mici.
  2. Incalzeste uleiul de masline intr-o cratita mare si adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Caleste-le pana devin aurii si apoi adauga restul de legume.
  3. Amesteca usor, acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba timp de aproximativ 30 de minute pana cand legumele se inmoaie.
  4. Adauga patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.

Recomandare Prezentare:

Serveste Ratatouille-ul cald, ca si fel principal sau ca garnitura la carne sau peste. Poti sa-l servesti si cu o felie de paine proaspata.

Recomandare de vin de baut:

Ratatouille merge de minune cu un vin rosu sec, precum un Cabernet Sauvignon sau un Merlot.

Ustensile necesare:

  • Cratita mare cu capac
  • Cutit de bucatarie
  • Tocator
  • Lingura de lemn