Ratatouille – Reteta autentica din Provence

Ratatouille – Reteta autentica din Provence

Salutare dragilor! Azi vreau sa va dezvalui reteta autentica a celei mai populare mancaruri din Provence: Ratatouille. Aceasta delicioasa mancare este originara din regiunea sudica a Frantei si este iubita de gurmanzi din intreaga lume.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mari
  • 2 vinete
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii coapte
  • 2 cepe mici
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper negru proaspat macinat
  • Ierburi aromatice (busuioc, oregano, rozmarin)

Instructiuni:

1. Taie dovleceii, vinetele, ardeii si rosiile in felii subtiri.
2. Calca ceapa si usturoiul marunt intr-o tigaie cu ulei de masline.
3. Adauga legumele taiate si lasa-le la foc mic timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand se inmoaie.
4. Condimenteaza cu sare, piper si ierburile aromatice.
5. Inchide capacul si lasa mancarea sa fiarba inca 5-10 minute.
6. Serveste ratatouille-ul cald, garnisit cu frunze proaspete de busuioc.

Recomandare Prezentare:

Ratatouille este o mancare atat de colorata si aromata incat arata minunat servita intr-o farfurie albastra sau portocalie.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a completa savoarea ratatouille-ului, recomand un vin rosu uscat, precum un Cote du Rhone ori un Merlot.

Ustensile necesare:

  • O tigaie antiaderenta
  • O lingura de lemn
  • O farfurie adanca