Ratatouille – Reteta autentica din Provence
Salutare dragilor! Azi vreau sa va dezvalui reteta autentica a celei mai populare mancaruri din Provence: Ratatouille. Aceasta delicioasa mancare este originara din regiunea sudica a Frantei si este iubita de gurmanzi din intreaga lume.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mari
- 2 vinete
- 2 ardei grasi
- 4 rosii coapte
- 2 cepe mici
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- Sare si piper negru proaspat macinat
- Ierburi aromatice (busuioc, oregano, rozmarin)
Instructiuni:
1. Taie dovleceii, vinetele, ardeii si rosiile in felii subtiri.
2. Calca ceapa si usturoiul marunt intr-o tigaie cu ulei de masline.
3. Adauga legumele taiate si lasa-le la foc mic timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand se inmoaie.
4. Condimenteaza cu sare, piper si ierburile aromatice.
5. Inchide capacul si lasa mancarea sa fiarba inca 5-10 minute.
6. Serveste ratatouille-ul cald, garnisit cu frunze proaspete de busuioc.
Recomandare Prezentare:
Ratatouille este o mancare atat de colorata si aromata incat arata minunat servita intr-o farfurie albastra sau portocalie.
Recomandare de vin de baut:
Pentru a completa savoarea ratatouille-ului, recomand un vin rosu uscat, precum un Cote du Rhone ori un Merlot.
Ustensile necesare:
- O tigaie antiaderenta
- O lingura de lemn
- O farfurie adanca