Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 1 vinete
- 2 ardei grasi
- 4 rosii
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita oregano
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Curatati si taiati dovleceii, vinetele, ardeii grasi si rosiile in bucati de dimensiuni potrivite.
- Tocati ceapa si usturoiul.
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati ceapa si usturoiul. Gatiti pana devin aurii.
- Adaugati dovleceii, vinetele, ardeii grasi si oregano in tigaie si gatiti timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
- Adaugati rosiile si lasati sa fiarba timp de 15-20 de minute, pana cand legumele sunt moi.
- Curatati de pielita ardeii copti la borcan si tocati-i marunt. Adaugati-i peste legumele din tigaie.
- Asezonati cu sare si piper dupa gust si lasati sa fiarba inca 5-10 minute.
Recomandare Prezentare:
Serviti Ratatouille-ul cald, alaturi de o felie de paine proaspata sau cartofi pane.
Recomandare Vin:
Pentru a completa perfect aromele acestui preparat mediteranean, recomand un vin rosu sec, precum Cotes du Rhone sau Chianti. Alege un vin cu note de fructe de padure si vanilie.
Ustensile necesare:
- Tigaie mare
- Cutit de bucatarie
- Tocator
- Lingura de lemn