Ratatouille – Reteta clasica din Provence

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 vinete
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Curatati si taiati dovleceii, vinetele, ardeii grasi si rosiile in bucati de dimensiuni potrivite.
  2. Tocati ceapa si usturoiul.
  3. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati ceapa si usturoiul. Gatiti pana devin aurii.
  4. Adaugati dovleceii, vinetele, ardeii grasi si oregano in tigaie si gatiti timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
  5. Adaugati rosiile si lasati sa fiarba timp de 15-20 de minute, pana cand legumele sunt moi.
  6. Curatati de pielita ardeii copti la borcan si tocati-i marunt. Adaugati-i peste legumele din tigaie.
  7. Asezonati cu sare si piper dupa gust si lasati sa fiarba inca 5-10 minute.

Recomandare Prezentare:

Serviti Ratatouille-ul cald, alaturi de o felie de paine proaspata sau cartofi pane.

Recomandare Vin:

Pentru a completa perfect aromele acestui preparat mediteranean, recomand un vin rosu sec, precum Cotes du Rhone sau Chianti. Alege un vin cu note de fructe de padure si vanilie.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Cutit de bucatarie
  • Tocator
  • Lingura de lemn