Ratatouille – Reteta clasica franceza

Ingrediente:

  • 1 vinete mare
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii mari
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Taie vinetele, dovleceii, ardeii grasi, rosiile, ceapa si usturoiul in bucati potrivite.
  2. Intr-o cratita mare, incalzeste uleiul de masline si adauga ceapa si usturoiul. Gateste-le pana devin aurii.
  3. Adauga vinetele, dovleceii, ardeii grasi si rosiile in cratita. Amesteca bine si gateste timp de 10 minute la foc mediu.
  4. Adauga pasta de tomate, cimbrul, sarea si piperul. Acopera cratita si lasa-o sa fiarba timp de 30-40 de minute, pana cand legumele devin moi.
  5. Serveste ratatouille-ul cald sau rece, cu paine proaspata.

Recomandare Prezentare:

Acest preparat aromat si colorat poate fi servit ca garnitura sau ca fel principal, alaturi de un piept de pui la gratar sau de un file de peste. Poate fi si o optiune excelenta pentru pranzul de duminica.

Recomandare de vin de baut:

Ratatouille se potriveste de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi Pinot Noir sau Syrah. Aroma bogata a acestor vinuri se va completa perfect cu gustul intens al preparatului.

Ustensile necesare:

  • Craciute de lemn
  • Cratita mare
  • Cutit
  • Tava de copt