Ingrediente:
- 2 vinete medii
- 2 dovlecei medii
- 2 ardei gras
- 4 rosii coapte
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- Sare si piper
- Mirodenii (oregano, busuioc, cimbru)
Instructiuni:
- Taiati legumele in cuburi potrivite.
- Caliti ceapa si usturoiul in ulei de masline.
- Adaugati ardeii si lasati-i sa se inmoaie putin.
- Adaugati vinetele si dovleceii si mai lasati-le la foc mic.
- Adaugati rosiile cubulete si condimentele.
- Lasati ratatouille-ul la foc mic pentru inca 10-15 minute.
Recomandare Prezentare:
Serviti ratatouille-ul cald alaturi de o felie de paine proaspata sau cu un strop de smantana. Poate fi garnisit cu putin parmezan ras deasupra.
Recomandare de vin:
O alegere excelenta ar fi un vin rosu sec, precum un Merlot sau un Pinot Noir, care sa completeze perfect gustul intens si aromatic al ratatouille-ului.
Ustensile necesare:
Pentru prepararea ratatouille-ului aveti nevoie de o tigaie mare sau o cratita adanca, un cutit ascutit si o tava de copt. Nu uitati de lingura de lemn pentru amestecat legumele cu grija.