Ratatouille – Reteta traditionala frantuzeasca

Ingrediente:

  • 2 vinete medii
  • 2 dovlecei medii
  • 2 ardei gras
  • 4 rosii coapte
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper
  • Mirodenii (oregano, busuioc, cimbru)

Instructiuni:

  1. Taiati legumele in cuburi potrivite.
  2. Caliti ceapa si usturoiul in ulei de masline.
  3. Adaugati ardeii si lasati-i sa se inmoaie putin.
  4. Adaugati vinetele si dovleceii si mai lasati-le la foc mic.
  5. Adaugati rosiile cubulete si condimentele.
  6. Lasati ratatouille-ul la foc mic pentru inca 10-15 minute.

Recomandare Prezentare:

Serviti ratatouille-ul cald alaturi de o felie de paine proaspata sau cu un strop de smantana. Poate fi garnisit cu putin parmezan ras deasupra.

Recomandare de vin:

O alegere excelenta ar fi un vin rosu sec, precum un Merlot sau un Pinot Noir, care sa completeze perfect gustul intens si aromatic al ratatouille-ului.

Ustensile necesare:

Pentru prepararea ratatouille-ului aveti nevoie de o tigaie mare sau o cratita adanca, un cutit ascutit si o tava de copt. Nu uitati de lingura de lemn pentru amestecat legumele cu grija.