Ratatouille – Savoarea Franței într-un vas colorat

Ingrediente

Pentru această delicioasă mâncare aveți nevoie de:

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei gras
  • 4 roșii
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de busuioc proaspăt
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Instructiuni

Începeți prin a tăia vinetele, dovleceii, ardeii și roșiile în felii subțiri.

Căliți ceapa tocată în ulei de măsline până devine aurie, apoi adăugați usturoiul tocat și gătiți încă un minut.

Adăugați roșiile și lăsați să fiarbă până se reduce sosul. În acest timp, prăjiți vinetele și dovleceii în ulei de măsline, câteva minute pe fiecare parte.

Puneți ardeii în cuptorul preîncălzit la 180C și lăsați-i să se coacă timp de 20 de minute. Apoi îndepărtați coaja și semințele și tăiați-i fâșii.

Asamblați ratatouille, alternând straturi de legume într-un vas termorezistent. Condimentați cu sare, piper și busuioc proaspăt.

Recomandare Prezentare

Ratatouille este o mâncare atât de frumoasă că merită să o prezentați cu mândrie pe masa de cină. O puteți servi ca fel de bază alături de carne sau pește. Puteți orna cu frunze de busuioc proaspăt pentru un aspect și mai colorat.

Recomandare de vin de baut

Pentru a completa savoarea ratatouille-ului, recomandăm un vin roșu sec, cum ar fi un Côte du Rhône. Aromat și bogat în tanini, acest vin va sublinia frumusețea combinației de legume și vă va duce cu gândul la plăcerile regiunii Provence.

Ustensile necesare

Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

  • O tigaie mare
  • Oală de copt
  • Cuțit de bucătărie
  • Planșetă de tăiat