Ratatouille este o delicioasa mancare traditionala din regiunea Provence, din sudul Frantei. Aceasta reteta a devenit populara datorita filmului animat cu acelasi nume si este apreciata pentru combinatia sa de legume proaspete si arome mediteraneene.
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 1 vinete
- 2 ardei grasi
- 4 rosii
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa mare
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 1 legatura de busuioc proaspat
Instructiuni
1. Taie dovleceii, vinetele, ardeii si rosiile in cubulete de aproximativ 1 cm.
2. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Caleste-le pana devin aurii.
3. Adauga ardeii si lasa-i sa se inmoaie timp de 5 minute.
4. Adauga dovleceii si vinetele si lasa-le sa se gateasca alaturi de celelalte legume. Condimenteaza cu sare si piper.
5. Pune rosii in tigaie si continua sa gatesti totul timp de 10-15 minute, pana cand legumele sunt moi.
Recomandare Prezentare
Serveste ratatouille-ul fierbinte, garnisit cu frunze proaspete de busuioc si alaturi de o portie de orez sau paine crocanta.
Recomandare de Vin
Ratatouille se potriveste perfect cu un vin rosu sec, precum Pinot Noir sau Merlot.
Ustensile Necesare
- Tigaie mare
- Mesen
- Cutit
- Tava pentru cuptor (optional)