Ratatouille – Specialitatea culinara din Provence

Ratatouille este o delicioasa mancare traditionala din regiunea Provence, din sudul Frantei. Aceasta reteta a devenit populara datorita filmului animat cu acelasi nume si este apreciata pentru combinatia sa de legume proaspete si arome mediteraneene.

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 vinete
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura de busuioc proaspat

Instructiuni

1. Taie dovleceii, vinetele, ardeii si rosiile in cubulete de aproximativ 1 cm.

2. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Caleste-le pana devin aurii.

3. Adauga ardeii si lasa-i sa se inmoaie timp de 5 minute.

4. Adauga dovleceii si vinetele si lasa-le sa se gateasca alaturi de celelalte legume. Condimenteaza cu sare si piper.

5. Pune rosii in tigaie si continua sa gatesti totul timp de 10-15 minute, pana cand legumele sunt moi.

Recomandare Prezentare

Serveste ratatouille-ul fierbinte, garnisit cu frunze proaspete de busuioc si alaturi de o portie de orez sau paine crocanta.

Recomandare de Vin

Ratatouille se potriveste perfect cu un vin rosu sec, precum Pinot Noir sau Merlot.

Ustensile Necesare

  • Tigaie mare
  • Mesen
  • Cutit
  • Tava pentru cuptor (optional)