Ingrediente:
- 1 vinete mare
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi
- 2 rosii coapte
- 1 ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita oregano uscat
Instructiuni:
1. Taiati toate legumele in cubulete mici.
2. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati ceapa si usturoiul. Gatiti pana cand ceapa devine translucida.
3. Adaugati ardeii grasi si continuati sa gatiti timp de 2-3 minute.
4. Adaugati dovleceii si vinetele si gatiti pentru inca 5 minute, pana cand legumele incep sa se inmoaie.
5. Adaugati rosiile coapte, cimbrul si oregano. Gatiti timp de 2-3 minute, apoi acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute, pana cand legumele sunt fragede.
Recomandare Prezentare:
Serviti Ratatouille cu o felie de paine prajita si presarati deasupra patrunjel proaspat tocat. Poate fi servit ca un preparat principal sau alaturi de unele feluri de mancare, precum carne, peste sau fructe de mare.
Recomandare de vin de baut:
Ratatouille merge de minune cu un vin rosu sec, precum Bordeaux sau Cotes du Rhone.
Ustensile necesare:
- Tigaie mare
- Cutit de bucatarie
- Scobitoare
- Polonic