Ratatouille – Un deliciu culinar din Provence

Ingrediente:

  • 1 ceapă mare
  • 2 vinete mari
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii mari
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • Piper si sare, dupa gust

Instructiuni:

  1. Curatati si taiati legumele in felii subtiri.
  2. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare si adaugati ceapa si usturoiul. Gatiti pana devin translucide.
  3. Adaugati rosiile si lasati-le sa fiarba timp de 5 minute.
  4. Adaugati restul legumelor si amestecati bine. Gatiti la foc mediu timp de 15-20 de minute.
  5. Condimentati cu sare si piper.
  6. Serviti cald, garnisit cu patrunjel proaspat tocat.

Recomandare Prezentare:

Ratatouille poate fi servit ca atare sau alaturi de orez fiert sau paine prajita.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a accentua aromele Ratatouille-ului, va recomandam un vin rosu sec, precum Syrah sau Grenache.

Ustensile necesare:

  • Un cuțit ascuțit pentru a taia legumele
  • O tigaie mare