Ingrediente:
- 1 ceapă mare
- 2 vinete mari
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi
- 4 rosii mari
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- Piper si sare, dupa gust
Instructiuni:
- Curatati si taiati legumele in felii subtiri.
- Incalziti uleiul intr-o tigaie mare si adaugati ceapa si usturoiul. Gatiti pana devin translucide.
- Adaugati rosiile si lasati-le sa fiarba timp de 5 minute.
- Adaugati restul legumelor si amestecati bine. Gatiti la foc mediu timp de 15-20 de minute.
- Condimentati cu sare si piper.
- Serviti cald, garnisit cu patrunjel proaspat tocat.
Recomandare Prezentare:
Ratatouille poate fi servit ca atare sau alaturi de orez fiert sau paine prajita.
Recomandare de vin de baut:
Pentru a accentua aromele Ratatouille-ului, va recomandam un vin rosu sec, precum Syrah sau Grenache.
Ustensile necesare:
- Un cuțit ascuțit pentru a taia legumele
- O tigaie mare