Ratatouille – Un deliciu culinar din Provence

Ratatouille, o reteta traditionala din regiunea Provence in sudul Frantei, este un deliciu culinar ce reuneste aromele vibrante ale legumelor proaspete si a mirodeniilor mediteraneene.

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • Sare si piper negru proaspat macinat

Instructiuni

  1. Taiati vinetele, dovleceii, ardeii si rosiile cubulete de dimensiuni egale.
  2. Caliti ceapa si usturoiul tocate fin in ulei de masline incins intr-o tigaie adanca.
  3. Adaugati cubuletele de legume si lasati-le sa se caleasca pana cand devin moi, dar inca mai pastreaza forma.
  4. Dupa ce s-au calit legumele, adaugati patrunjelul tocat si cimbrul.
  5. Potriviti de sare si piper dupa gust.

Ratatouille poate fi servit atat ca si garnitura, alaturi de carne sau peste, cat si ca un fel principal de mancare. Este delicios servit cald, dar poate fi consumat si rece.

Recomandare Prezentare

Ratatouille poate fi servit cu o felie de paine proaspata alaturi sau pe pat de orez. Pentru a adauga un aer elegant preparatului, puteti presara cateva frunze de busuioc proaspat sau parmezan ras deasupra.

Recomandare Vin

Pentru a completa armonios aromele acestui preparat mediteranean, va recomandam un vin rosu sec, din soiuri precum Syrah sau Grenache.

Ustensile Necesare

  • Tigaie adanca
  • Cutit de bucatarie
  • Tavi de copt
  • Folie de aluminiu