Ratatouille – un deliciu culinar din Provence

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de busuioc uscat

Instructiuni

  1. Taiati legumele in cubulete potrivit de mari.
  2. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie adanca si caliti ceapa si usturoiul.
  3. Adaugati restul legumelor si condimentele si amestecati bine.
  4. Lasati sa fiarba pana se inmoaie legumele, aproximativ 30 de minute.
  5. Serviti ratatouille-ul ca atare sau alaturi de orez fiert sau paine proaspata.

Recomandare Prezentare

Ratatouille poate fi servit ca un fel principal, dar poate fi, de asemenea, folosit ca umplutura pentru placinte sau quiche-uri. Puteti garnisi ratatouille-ul cu frunze de busuioc sau patrunjel proaspat pentru un plus de aroma.

Recomandare de vin

Ratatouille merge de minune alaturi de un vin rosu usor si condimentat, cum ar fi Syrah din Valea Ronului sau Grenache din Cotes du Rhone.

Ustensile necesare

  • Tigaie adanca
  • Cutit pentru taiat legume
  • Castron mare pentru amestecarea ingredientelor
  • Servetele de hartie pentru a nu va murdari de ulei