Ratatouille – Un deliciu culinar provenit din Provence

Ingrediente

Pentru a pregati aceasta reteta delicioasa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi
  • 3 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Curatati si taiati toate legumele in cubulete potrivite.
  2. Ncarjiti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati ceapa si usturoiul. Caliti-le timp de 2-3 minute.
  3. Adaugati restul legumelor cubulate si amestecati bine. Condimentati cu cimbru, oregano, sare si piper.
  4. Gatiti la foc mic timp de aproximativ 30 de minute, pana cand legumele se inmoaie si se amesteca bine aromele.
  5. Serviti Ratatouille-ul cald sau rece, alaturi de un vin rosu sec si crostini proaspeti!

Recomandare Prezentare

Ratatouille-ul este un fel de mancare perfect pentru sezonul cald, cand legumele sunt proaspete si pline de gust. Puteti servi acest deliciu culinar in mod clasic, ca garnitura la carnea gratarului sau alaturi de unele paste fainoase proaspete.

Recomandare Vin

Pentru a completa experienta culinara, va recomandam sa serviti Ratatouille-ul cu un vin rosu sec, precum un Merlot sau un Cabernet Sauvignon. Acest tip de vin se potriveste perfect cu aromele bogate si ierboase ale retetei.

Ustensile Necesare

  • Tigaie mare
  • Cutit
  • Tavi pentru coacere
  • Farfurii pentru servire