Ratatouille – Un deliciu francez

Ingrediente:

Pentru ratatouille ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 4 rosii mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

Cum sa prepari deliciosul ratatouille:

  1. Taie toate legumele in cubulete de dimensiune medie.
  2. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si adauga ceapa si usturoiul, lasandu-le sa se caleasca pana devin aurii.
  3. Adauga ardeii si rosiile si gatiti timp de aproximativ 5 minute, pana cand se inmoaie usor.
  4. Adauga vinetele si dovleceii si continuati gatirea timp de aproximativ 10 minute, pana cand legumele se inmoaie si se amesteca bine.
  5. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Recomandare Prezentare:

Ratatouille poate fi servit atat ca fel principal, alaturi de carne sau peste, cat si ca garnitura delicioasa. Este perfect pentru un pranz sau o cina eleganta.

Recomandare de vin:

Pentru a sublinia gustul rafinat al ratatouille-ului, iti recomandam sa il servesti alaturi de un vin rougesec sau rosé, precum Bordeaux Rouge sau Côtes du Rhône.

Ustensile necesare:

Pentru a pregati ratatouille aveti nevoie de urmatoarele ustensile:

  • Tigaie mare
  • Cutit de bucatarie
  • Tava de copt
  • Lingura de lemn