Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 1 vinete mare
- 2 ardei grasi
- 4 rosii
- 1 ceapa mare
- 4 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare si piper
- busuioc proaspat
Instructiuni:
- Taiati dovleceii, vinetele, ardeii si rosiile cubulete.
- Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
- Incalziti uleiul intr-o tigaie mare si caliti ceapa si usturoiul pana se inmoaie.
- Adaugati dovleceii si ardeii si gatiti-i timp de 5-7 minute.
- Adaugati vinetele si rosiile si gatiti-le pana se inmoaie usor.
- Condimentati cu sare si piper dupa gust si adaugati busuiocul proaspat tocat.
- Gatiti ratatouille-ul inca 5 minute la foc mic.
Recomandare Prezentare:
Serviti ratatouille-ul cald alaturi de paine proaspata sau ca garnitura delicioasa la orice fel de carne.
Recomandare de vin de baut:
Ratatouille se potriveste de minune cu un vin rosu uscat, de preferat din regiunea Provence, Franța.
Ustensile necesare:
- Tigaie mare
- Cutit pentru taiat legume
- Țipla