Ratatouille

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 vinete mare
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • busuioc proaspat

Instructiuni:

  1. Taiati dovleceii, vinetele, ardeii si rosiile cubulete.
  2. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
  3. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare si caliti ceapa si usturoiul pana se inmoaie.
  4. Adaugati dovleceii si ardeii si gatiti-i timp de 5-7 minute.
  5. Adaugati vinetele si rosiile si gatiti-le pana se inmoaie usor.
  6. Condimentati cu sare si piper dupa gust si adaugati busuiocul proaspat tocat.
  7. Gatiti ratatouille-ul inca 5 minute la foc mic.

Recomandare Prezentare:

Serviti ratatouille-ul cald alaturi de paine proaspata sau ca garnitura delicioasa la orice fel de carne.

Recomandare de vin de baut:

Ratatouille se potriveste de minune cu un vin rosu uscat, de preferat din regiunea Provence, Franța.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Cutit pentru taiat legume
  • Țipla