Ingrediente
- 500g de carne tocata de vita
- 200g de paste lasagna
- 400g de sos de rosii
- 250g de branza mozzarella
- 100g de parmezan ras
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- busuioc proaspat pentru garnisit
Instructiuni
- Incalziti uleiul intr-o cratita mare si caliti ceapa si usturoiul tocate marunt pana devin aurii.
- Adaugati carnea tocata si gatiti-o pana se rumeneste.
- Adaugati sosul de rosii si amestecati bine. Condimentati cu sare si piper.
- Fierbeti paste lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Intr-o tava de copt unsa, alternati straturi de sos de carne si paste lasagna. Adaugati branza mozzarella razuita si parmezanul intre straturi.
- Coaceti la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25-30 de minute sau pana cand lasagna este topita si are crusta aurie.
- Lasati sa se odihneasca timp de 5 minute inainte de a taia si servi.
Recomandare Prezentare
Oferiti lasagna cu garnitura de salata verde proaspata si paine calda de casa.
Recomandare de Vin
Asociati lasagna cu un vin rosu sec, precum Chianti Classico din Toscana, Italia.
Ustensile necesare
Trebuie sa aveti la indemana o cratita mare, o tava de copt, un cutit si o spatula pentru a gati aceasta reteta delicioasa de lasagna italiana.