Rețeta autentică de paella spaniolă

Ingrediente:

  • Rozmarin
  • Muschi de vită
  • Piept de pui
  • Crevete
  • Midii
  • Vongole
  • Fasole verde
  • Ardei gras
  • Ceapă
  • Ulei de măsline
  • Usturoi
  • Sare
  • Pătrunjel
  • Safran
  • Orez cu bob lung (preferabil Bomba)
  • Bulion de legume
  • Boia afumată

Instrucțiuni:

Într-o tigaie sau o cratiță mare, încingeți uleiul de măsline și adăugați ceapa și usturoiul tocate mărunt. Lăsați-le să se călească până devin aurii.

În continuare, adăugați ardeiul gras tăiat cubulețe și fasolea verde și lăsați-le să fiarbă pentru câteva minute. Între timp, într-un alt vas, fierbeți bulionul de legume și puneți oțetul de vin alb într-un bol mic, adăugând safranul și boiaua afumată.

Adăugați în tigaie orezul și amestecați-l cu legumele timp de câteva minute, apoi adăugați vinul alb și lăsați-l să se evapore. Continuați să adăugați bulionul fierbinte treptat și lăsați-l să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20 de minute sau până când orezul este gătit al dente.

Recomandare Prezentare:

Paella se servește de obicei direct din tigaie, pentru a menține aspectul autentic. Puteți presăra pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru a da un aspect proaspăt și colorat.

Recomandare de vin:

O paella se potrivește perfect cu un vin alb sec sau un cava (vin spumant spaniol), care să complementeze aromele bogate și să completeze savoarea preparatului.

Ustensile necesare:

  • Tigaie sau cratiță mare
  • Tocator
  • Cuțit
  • Cratiță pentru fierberea bulionului