Paella Valenciana
Ingrediente:
- 400g orez bomba
- 500g pui dezosat, taiat in bucati mici
- 200g iepure taiat in bucati mici (optional)
- 150g fasole verde
- 150g ardei gras rosu
- 1 rosie mare, tocata
- 1 ceapa medie, tocata marunt
- 3 catei de usturoi, pisati
- 1 litru supa de pui
- Sare si piper dupa gust
- Za’atar (condimente arabesti)
- Afumatura (optional)
Instructiuni:
- Intr-o tigaie mare, adauga ulei de masline si incinge. Adauga puiul si iepurele si rumeneste-le pana se patrund bine.
- Adauga ceapa, usturoiul si ardeiul gras si lasa-le sa se inmoaie.
- Adauga rosiile si fasolea verde si continua sa gatesti pana cand acestea devin moi.
- Adauga orezul si amesteca-l cu celelalte ingrediente. Condimenteaza cu sare, piper si Za’atar pentru a da un gust mediteranean.
- Toarna supa de pui peste ingredientele din tigaie si amesteca bine.
- Las-o totul sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute pana cand orezul este gata. Daca este necesar, mai adauga putina supa de pui.
Recomandare Prezentare:
Ofera paella direct din tigaie, asa cum se face autentic in Valencia, Spania. Pentru un aspect mai rustic, puneti tigaia pe masa si lasati musafirii sa se serveasca singuri. Topiti putin unt inainte de servire pentru a da un gust bogat paellai.
Recomandare Vin:
Paella se potriveste de minune cu un vin rosu usor si taninos, precum Tempranillo din Rioja sau Garnacha din Priorat. Aceste vinuri spaniole completeaza savoarea paellai si ofera o experienta culinara completa.
Ustensile necesare:
- Tigaie de paella (sau o tigaie larga cu pereti inalti)
- Tocator
- Cutit de bucatarie
- Lingura de lemn
- Furculita