Reteta autentica de pasta carbonara

Ingrediente

  • 400 g paste (de preferat tagliatelle)
  • 150 g pancetta sau bacon afumat
  • 4 oua mari
  • 100 g parmezan ras
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • patiserie alba, faina, pentru rulouri

Instructiuni

1. Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.

2. Intr-o tigaie mare, caleste pancetta sau baconul pana devine crocant si aurit.

3. In bolul in care vei servi paste, bate ouale si adauga parmezanul ras. Amesteca bine.

4. Strecoara pastele fierte si adauga-le peste oua batute in bol, impreuna cu pancetta sau baconul crocant.

5. Amesteca bine toate ingredientele, astfel incat sosul sa se lege de paste si sa fie uniform distribuit.

Prezentare

Pasta Carbonara este excelenta servita fierbinte, presarata cu parmezan ras proaspat si piper negru macinat deasupra.

Recomandare de vin

Pentru aceasta reteta traditionala italiana, recomandam un vin alb sec si racoritor, precum un Chardonnay sau un Pinot Grigio.

Ustensile necesare

Pentru prepararea paste carbonara ai nevoie de o oala mare pentru fierberea pastelor, o tigaie pentru prajirea pancettei sau a baconului si un bol mare pentru amestecarea ingredientelor.