Reteta autentica de paste carbonara italiana

Ingrediente

  • 250g paste spaghetti
  • 200g bacon afumat
  • 3 oua
  • 50g parmezan ras
  • sare si piper

Instructiuni

  1. Pune la fiert o oala cu apa sarata. Adauga pastele si lasa-le sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Taie baconul in cubulete si prajeste-l intr-o tigaie mare, pana devine crocant si elibereaza grasime.
  3. Intr-un bol, amesteca ouale cu parmezanul ras. Condimenteaza cu sare si piper.
  4. Scurge pastele si amesteca-le imediat in tigaia cu baconul. Toarna amestecul de oua si parmezan peste paste, apoi amesteca usor, astfel incat pastele sa se acopere uniform cu sosul cremos.
  5. Continua sa amesteci cateva minute, pana oul se coaguleaza si formeaza un sos delicios si catifelat. Serveste imediat.

Recomandare Prezentare

Serveste pastele carbonara calde, garnisite cu putin parmezan ras si frunze de patrunjel proaspat.

Recomandare Vin

Pentru a acompania aceasta delicioasa reteta de paste carbonara, iti recomandam sa servesti un vin alb sec, precum un Pinot Grigio.

Ustensile Necesare

  • O oala mare pentru fiert pastele
  • O tigaie mare pentru prajit baconul
  • Un bol pentru amestecat sosul
  • O spatula pentru a amesteca pastele in sos