Reteta autentica de pizza italiana

Ingrediente:

  • 300 grame de faina
  • 7 grame de drojdie uscata
  • 200 ml de apa calda
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 200 grame de sos de rosii
  • 200 grame de mozzarella
  • 50 grame de sunca
  • 50 grame de ciuperci
  • 50 grame de masline negre
  • 50 grame de parmesan
  • Oregano

Instructiuni:

  1. Se dizolva drojdia in apa calda cu zahar si se lasa 5-10 minute pana cand incepe sa faca spuma.
  2. Intr-un castron, se amesteca faina cu sarea si se formeaza o groapa la mijloc. Se adauga drojdia dizolvata si uleiul de masline.
  3. Se framanta aluatul timp de 10-15 minute, pana cand devine elastic si nu mai stickie. Se lasa la dospit acoperit cu un prosop umed timp de aproximativ o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Se incinge cuptorul la temperatura maxima (aproximativ 250 de grade Celsius) si se pregateste o tava de pizza sau o foaie de copt.
  5. Se intinde aluatul pe suprafata pregatita, cu ajutorul unui sucitor sau cu mainile. Se poate taia forma dorita, fie rotunda, fie patrata.
  6. Se adauga sosul de rosii uniform pe toata suprafata aluatului.
  7. Se presara mozzarella, sunca, ciuperci, masline negre si parmesan peste sosul de rosii.
  8. Se presara oregano dupa gust si se da la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie.

Recomandare Prezentare:

Pizza este cel mai bine servita calda. Se poate orna cu frunze proaspete de busuioc sau o picatura de ulei de masline extra virgin.

Recomandare de vin:

O pizza traditionala italiana merge de minune cu un vin rosu uscat, precum Chianti sau Montepulciano d’Abruzzo.

Ustensile necesare:

  • Tava de pizza sau o foaie de copt
  • Sucitor
  • Cuptor preincalzit
  • Castron
  • Prospop umed