Ingrediente:
- 300 grame de faina
- 7 grame de drojdie uscata
- 200 ml de apa calda
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri de ulei de masline
- 200 grame de sos de rosii
- 200 grame de mozzarella
- 50 grame de sunca
- 50 grame de ciuperci
- 50 grame de masline negre
- 50 grame de parmesan
- Oregano
Instructiuni:
- Se dizolva drojdia in apa calda cu zahar si se lasa 5-10 minute pana cand incepe sa faca spuma.
- Intr-un castron, se amesteca faina cu sarea si se formeaza o groapa la mijloc. Se adauga drojdia dizolvata si uleiul de masline.
- Se framanta aluatul timp de 10-15 minute, pana cand devine elastic si nu mai stickie. Se lasa la dospit acoperit cu un prosop umed timp de aproximativ o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
- Se incinge cuptorul la temperatura maxima (aproximativ 250 de grade Celsius) si se pregateste o tava de pizza sau o foaie de copt.
- Se intinde aluatul pe suprafata pregatita, cu ajutorul unui sucitor sau cu mainile. Se poate taia forma dorita, fie rotunda, fie patrata.
- Se adauga sosul de rosii uniform pe toata suprafata aluatului.
- Se presara mozzarella, sunca, ciuperci, masline negre si parmesan peste sosul de rosii.
- Se presara oregano dupa gust si se da la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie.
Recomandare Prezentare:
Pizza este cel mai bine servita calda. Se poate orna cu frunze proaspete de busuioc sau o picatura de ulei de masline extra virgin.
Recomandare de vin:
O pizza traditionala italiana merge de minune cu un vin rosu uscat, precum Chianti sau Montepulciano d’Abruzzo.
Ustensile necesare:
- Tava de pizza sau o foaie de copt
- Sucitor
- Cuptor preincalzit
- Castron
- Prospop umed