Ingrediente:
- 500g faina alba
- 7g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 300ml apa calda
- 2 linguri ulei de masline
Instructiuni:
- Intr-un bol mare, amestecati faina, drojdia, sarea si zaharul. Adaugati apa calda treptat si framantati pana la obtinerea unei aluaturi moi si elastice.
- Asezati aluatul intr-un bol uns cu ulei de masline si acoperiti-l cu folie de plastic sau un prosop curat. Lasati-l sa creasca timp de o ora intr-un loc cald.
- Dupa ce aluatul a crescut, imparti-l in doua si intindeti fiecare bucata pe o suprafata insiropata cu faina. Adaugati sos de rosii, mozzarella si orice alte ingrediente preferate.
- Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de 10-15 minute sau pana cand marginile sunt aurii si crocante.
Prezentare:
Se poate servi pizza italiana alaturi de o salata de cruditati proaspete sau castraveti murati.
Recomandare de vin:
O sticla de vin rosu sec merge de minune cu o pizza italiana. Recomandam un Chianti sau Barbera.
Ustensile necesare:
- Cuptor
- Bol mare pentru framantat aluatul
- Rola pentru intins aluatul
- Tavi pentru copt pizza