Reteta autentica de pizza italiana

Ingrediente:

  • 500g faina alba
  • 7g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 300ml apa calda
  • 2 linguri ulei de masline

Instructiuni:

  1. Intr-un bol mare, amestecati faina, drojdia, sarea si zaharul. Adaugati apa calda treptat si framantati pana la obtinerea unei aluaturi moi si elastice.
  2. Asezati aluatul intr-un bol uns cu ulei de masline si acoperiti-l cu folie de plastic sau un prosop curat. Lasati-l sa creasca timp de o ora intr-un loc cald.
  3. Dupa ce aluatul a crescut, imparti-l in doua si intindeti fiecare bucata pe o suprafata insiropata cu faina. Adaugati sos de rosii, mozzarella si orice alte ingrediente preferate.
  4. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de 10-15 minute sau pana cand marginile sunt aurii si crocante.

Prezentare:

Se poate servi pizza italiana alaturi de o salata de cruditati proaspete sau castraveti murati.

Recomandare de vin:

O sticla de vin rosu sec merge de minune cu o pizza italiana. Recomandam un Chianti sau Barbera.

Ustensile necesare:

  • Cuptor
  • Bol mare pentru framantat aluatul
  • Rola pentru intins aluatul
  • Tavi pentru copt pizza