Ingrediente
- 500 g faina
- 300 ml apa calda
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 200 g mozzarella
- 100 g salam
- 50 g masline negre
- 50 g ciuperci
Instructiuni
- Intr-un bol, se amesteca drojdia cu apa calda si se lasa la dospit timp de 10 minute.
- Intr-un bol mare, se amesteca faina si sarea. Se adauga treptat amestecul de drojdie si se framanta pana cand se formeaza un aluat elastic.
- Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa la dospit timp de o ora, pana cand isi dubleaza volumul.
- Peste aluatul dospit, se intinde sosul de rosii si se adauga mozzarella taiata cubulete, salamul, maslinele si ciupercile.
- Se coace pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de 15-20 de minute, pana cand crusta devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare
Pizza poate fi servita ca atare sau alaturi de o salata verde. Se poate adauga si parmezan ras pentru un plus de savoare.
Recomandare Vin
O pizza italiana traditionala merge de minune alaturi de un vin rosu sec, precum Chianti sau Barolo.
Ustensile necesare
- Cuptor
- Tigai
- Tava pentru pizza
- Spatula pentru pizza