Reteta autentica de pizza italiana

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • 100 g salam
  • 50 g masline negre
  • 50 g ciuperci

Instructiuni

  1. Intr-un bol, se amesteca drojdia cu apa calda si se lasa la dospit timp de 10 minute.
  2. Intr-un bol mare, se amesteca faina si sarea. Se adauga treptat amestecul de drojdie si se framanta pana cand se formeaza un aluat elastic.
  3. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa la dospit timp de o ora, pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Peste aluatul dospit, se intinde sosul de rosii si se adauga mozzarella taiata cubulete, salamul, maslinele si ciupercile.
  5. Se coace pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de 15-20 de minute, pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare

Pizza poate fi servita ca atare sau alaturi de o salata verde. Se poate adauga si parmezan ras pentru un plus de savoare.

Recomandare Vin

O pizza italiana traditionala merge de minune alaturi de un vin rosu sec, precum Chianti sau Barolo.

Ustensile necesare

  • Cuptor
  • Tigai
  • Tava pentru pizza
  • Spatula pentru pizza