Reteta autentica de pizza italiana

Reteta autentica de pizza italiana

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 10 g sare
  • 25 ml ulei de masline

Instructiuni:

  1. Amesteca faina si sarea intr-un bol mare.
  2. Dizolva drojdia in apa calduta si las-o sa se activeze timp de 5 minute.
  3. Toarna amestecul de drojdie peste faina si framanta aluatul pana devine elastic si moale.
  4. Acopera aluatul cu un prosop umed si lasa-l sa creasca timp de 1 ora.
  5. Intinde aluatul intr-o forma rotunda si adauga toppingul preferat.
  6. Coace pizza in cuptor preincalzit la 250 de grade Celsius timp de aproximativ 12 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare: Serveste pizza cu o salata proaspata de sezon si un sos picant.

Recomandare de vin de baut: Pizza merge de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti.

Ustensile necesare: Tava pentru pizza, cuptor.