Reteta autentica de Pizza Napoletana

Ingrediente

  • 500g faina alba tip 00
  • 350ml apa
  • 10g sare
  • 3g drojdie uscata
  • 100g mozzarella
  • 200g rosii San Marzano
  • 50g parmezan
  • 100g salam
  • 100g masline
  • 3 linguri ulei de masline

Instructiuni

  1. Amestecati faina cu sarea intr-un castron mare.
  2. Dizolvati drojdia in apa calduta apoi turnati-o peste faina. Framantati pana cand obtineti un aluat elastic si omogen.
  3. Lasati aluatul sa creasca la temperatura camerei timp de 1-2 ore.
  4. Rulati aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana cand obtineti o foaie subtiata.
  5. Puneti sosul de rosii pe baza de pizza si adaugati topingurile preferate.
  6. Coaceti pizza la temperatura inalta, timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie.

Prezentare

Aceasta Pizza Napoletana autentica se prezinta foarte bine, fiind un deliciu vizual prin combinatia de culori si arome. Poate fi servita la cina cu prietenii sau familia.

Recomandare de Vin

Cel mai bun vin pentru aceasta pizza este un Chianti Classico, deoarece are arome de fructe rosii si note usor condimentate, care se potrivesc perfect cu gustul intens al acestui fel de mancare.

Ustensile necesare

  • Tava pentru copt pizza
  • Tocator de legume
  • Cuptor
  • Furculita si cutit