Ingrediente:
- 200g spaghetti
- 150g pancetta
- 2 oua
- 50g parmezan ras
- sare si piper
Instructiuni:
- Fierbe spaghetti conform instructiunilor de pe pachet.
- Intr-o tigaie, prajeste pancetta pana devine crocanta.
- Amesteca ouale cu parmezanul ras, sare si piper.
- Cand spaghetti sunt fierte, scurge-le si adauga-le in tigaia in care s-a prajit pancetta. Amesteca bine pentru a se impregna cu grasimea baconului.
- Dupa ce s-a racorit putin, adauga amestecul de oua si parmezan peste spaghetti. Amesteca bine, astfel incat ouale sa se coaguleze, dar sa nu se faca omleta.
- Serveste imediat si presara putin parmezan ras deasupra.
Recomandare Prezentare: Poti servi spaghetti carbonara alaturi de o salata verde proaspata.
Recomandare de vin de baut: Spaghetti carbonara merge de minune cu un vin alb sec, precum Feteasca Regala sau Chardonnay.
Ustensile necesare: Oala pentru fierberea pastei, tigaie pentru prajit, castron pentru amestecul de oua si parmezan, ustensila pentru scurgerea spaghettilor.