Reteta autentica de spaghetti carbonara

Ingrediente:

  • 200g spaghetti
  • 150g pancetta
  • 2 oua
  • 50g parmezan ras
  • sare si piper

Instructiuni:

  1. Fierbe spaghetti conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Intr-o tigaie, prajeste pancetta pana devine crocanta.
  3. Amesteca ouale cu parmezanul ras, sare si piper.
  4. Cand spaghetti sunt fierte, scurge-le si adauga-le in tigaia in care s-a prajit pancetta. Amesteca bine pentru a se impregna cu grasimea baconului.
  5. Dupa ce s-a racorit putin, adauga amestecul de oua si parmezan peste spaghetti. Amesteca bine, astfel incat ouale sa se coaguleze, dar sa nu se faca omleta.
  6. Serveste imediat si presara putin parmezan ras deasupra.

Recomandare Prezentare: Poti servi spaghetti carbonara alaturi de o salata verde proaspata.

Recomandare de vin de baut: Spaghetti carbonara merge de minune cu un vin alb sec, precum Feteasca Regala sau Chardonnay.

Ustensile necesare: Oala pentru fierberea pastei, tigaie pentru prajit, castron pentru amestecul de oua si parmezan, ustensila pentru scurgerea spaghettilor.