Ingrediente
- 500g de orez de sushi
- 400 ml de apa
- 100 ml de otet de orez
- 10 g de zahar
- 5 g de sare
- 300 g de peste proaspat (ton, somon, creveti)
- algue nori
- sos de soia
- wasabi
- ghimbir murat
Instructiuni
- Clatiti orezul sub apa rece pana iese clarita.
- Dati apa si orezul intr-o oala si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
- Apa necesara fierberii orezului nu trebuie scazuta complet deoarece diferenta de nivel intre apa si orez joaca un rol important in obtinerea unui orez pufos si lipicios.
- Intr-un bol adanc, amestecati otetul, zaharul si sarea. Incalziti amestecul putin, amestecand constant pana cand sarea si zaharul se dizolva.
- Transferati imediat orezul fiert intr-un bol mare si adaugati amestecul de otet, amestecand usor pentru a-l distribui uniform.
- Lasati orezul sa se racoreasca la temperatura camerei.
- Curatati si taiati pestele in bucati lungi si subtiri.
- Pestele poate fi servi ca atare sau in combinatie cu legume, creveti sau alte ingrediente preferate.
Recomandare Prezentare
Sushi poate fi prezentat sub forma de rulouri, bucati sau nigiri. Pentru a adauga un aspect estetic, puteti garnisi cu seminte de susan, ridiche de sare sau o frunza de patrunjel. Puteti livra sushi direct pe o farfurie sau pe o plansa pentru o prezentare mai autentica.
Recomandare de vin
Un sushi fin si proaspat merge manat de un vin alb sec ca Sauvignon Blanc sau Chardonnay. Bauturi traditionale japoneze, cum ar fi Sake, se potrivesc perfect cu acest preparat.
Ustensile necesare
Pentru a pregati sushi japonez aveti nevoie de: cutit de bucatarie bine ascutit, tava de bambus pentru a face rulourile, vesela pentru servire, boluri pentru sosuri si ustensile pentru a manca (betisoare, lingurite).