Reteta autentica italiana de pizza

Ingrediente:

  • 500 g de faina
  • 320 ml de apa calduta
  • 20 g de drojdie proaspata sau 7 g de drojdie uscata
  • 10 g de sare
  • 30 ml de ulei de masline
  • 300 g de sos de rosii
  • 200 g de mozzarella
  • 100 g de sunca
  • 100 g de ciuperci
  • 50 g de masline negre
  • 50 g de parmezan ras
  • Oregano, busuioc, sare, piper – dupa gust

Instructiuni:

  1. Amesteca faina cu sarea intr-un bol mare.
  2. Intr-un alt bol, dizolva drojdia in apa calduta si las-o sa se activeze pentru cateva minute.
  3. Toarna amestecul de drojdie peste faina si amesteca bine pana se formeaza un aluat elastic.
  4. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa-l sa creasca timp de aproximativ o ora.
  5. Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana obtii forma dorita de pizza.
  6. Adauga sosul de rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, masline negre si orice alte ingrediente preferate.
  7. Condimenteaza cu oregano, busuioc, sare și piper dupa gust.
  8. Cu ajutorul unui cuptor preincalzit, coace pizza timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare de prezentare:

Serveste pizza fierbinte, taiata in felii. Poate fi acompaniata cu un sos de iaurt cu usturoi sau cu salata verde.

Recomandare de vin de baut:

O pizza autentica italiana merge de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi un Chianti sau un Barbera.

Ustensile necesare:

  • Cuptor
  • Blat de lemn pentru framantat aluatul
  • Tava de copt sau pietra pentru pizza
  • Rola sau sucitor pentru intins aluatul
  • Cutit
  • Tavi pentru servire