Ingrediente
- 500g carnea tocata (amestec vita si porc)
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 300g sos de rosii
- 200g paste pentru lasagna
- 200g cascaval ras
- 200ml lapte
- 50g faina
- 50g unt
- sare si piper
Instructiuni
- Se toaca ceapa marunt si se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
- Se adauga carne tocata si usturoiul pisat si se prajeste pana se rumeneste carnea.
- Se adauga sosul de rosii si se lasa la fiert timp de 10 minute.
- Se prepara sosul bechamel topind untul intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca continuu pana se formeaza un aluat omogen. Se toarna laptele treptat si se fierbe pana se ingroasa.
- Se aseaza straturi de paste pentru lasagna intr-un vas adanc, alternand cu sosul de carne si sosul bechamel. Se presara cascavalul ras deasupra.
- Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si se lasa la copt timp de 30-40 de minute.
- Se lasa lasagna sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a fi servita.
Recomandare Prezentare
Serviti lasagna alaturi de un mix proaspat de salata verde.
Recomandare de vin de baut
Oglindeste savoarea pesto-urilor, pastelor si risotto-urilor italiene cu o sticla de vin rosu sec, precum Chianti sau Amarone.
Ustensile necesare
- O tigaie
- Un castron
- O cratita
- Oala pentru paste
- Un vas adanc pentru lasagna