Reteta celebra de lasagna italiana

Ingrediente

  • 500g carnea tocata (amestec vita si porc)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 300g sos de rosii
  • 200g paste pentru lasagna
  • 200g cascaval ras
  • 200ml lapte
  • 50g faina
  • 50g unt
  • sare si piper

Instructiuni

  1. Se toaca ceapa marunt si se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
  2. Se adauga carne tocata si usturoiul pisat si se prajeste pana se rumeneste carnea.
  3. Se adauga sosul de rosii si se lasa la fiert timp de 10 minute.
  4. Se prepara sosul bechamel topind untul intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca continuu pana se formeaza un aluat omogen. Se toarna laptele treptat si se fierbe pana se ingroasa.
  5. Se aseaza straturi de paste pentru lasagna intr-un vas adanc, alternand cu sosul de carne si sosul bechamel. Se presara cascavalul ras deasupra.
  6. Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si se lasa la copt timp de 30-40 de minute.
  7. Se lasa lasagna sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a fi servita.

Recomandare Prezentare

Serviti lasagna alaturi de un mix proaspat de salata verde.

Recomandare de vin de baut

Oglindeste savoarea pesto-urilor, pastelor si risotto-urilor italiene cu o sticla de vin rosu sec, precum Chianti sau Amarone.

Ustensile necesare

  • O tigaie
  • Un castron
  • O cratita
  • Oala pentru paste
  • Un vas adanc pentru lasagna