Reteta celebra de lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500g carne tocata de vita
  • 500g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 800g sos de rosii
  • 250g paste lasagna
  • 200g branza Parmigiano Reggiano
  • 200g mozzarella
  • 100ml vin rosu
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Pregatiti un wok cu ulei si caliti ceapa si usturoiul pana devin aurii.
  2. Adaugati carnea tocata de vita si porc si gatiti pana se rumeneste.
  3. Tornati sosul de rosii si vinul rosu in wok si lasati amestecul sa fiarba.
  4. Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  5. Puneti un strat subtire din sosul de carne in vasul de copt si asezati un strat de paste lasagna peste acesta.
  6. Asezati in continuare strat dupa strat, alternand sosul de carne, paste lasagna si branza Parmigiano Reggiano.
  7. Terminati cu un strat de paste lasagna si presarati deasupra mozzarella taiata cubulete mici.
  8. Coaceti timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand lasagna capata o crusta aurie si crocanta.

Prezentare:

Serviti lasagna fierbinte, alaturi de o salata proaspata de sezon.

Vin recomandat:

O poate acompania vinul rosu sec, cum ar fi Sangiovese sau Barbera.

Ustensile necesare:

  • O tigaie wok
  • Oala pentru fiert paste
  • Vas de copt
  • Tocator