Ingrediente:
- 500g carne tocata de vita
- 500g carne tocata de porc
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 800g sos de rosii
- 250g paste lasagna
- 200g branza Parmigiano Reggiano
- 200g mozzarella
- 100ml vin rosu
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Pregatiti un wok cu ulei si caliti ceapa si usturoiul pana devin aurii.
- Adaugati carnea tocata de vita si porc si gatiti pana se rumeneste.
- Tornati sosul de rosii si vinul rosu in wok si lasati amestecul sa fiarba.
- Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Puneti un strat subtire din sosul de carne in vasul de copt si asezati un strat de paste lasagna peste acesta.
- Asezati in continuare strat dupa strat, alternand sosul de carne, paste lasagna si branza Parmigiano Reggiano.
- Terminati cu un strat de paste lasagna si presarati deasupra mozzarella taiata cubulete mici.
- Coaceti timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand lasagna capata o crusta aurie si crocanta.
Prezentare:
Serviti lasagna fierbinte, alaturi de o salata proaspata de sezon.
Vin recomandat:
O poate acompania vinul rosu sec, cum ar fi Sangiovese sau Barbera.
Ustensile necesare:
- O tigaie wok
- Oala pentru fiert paste
- Vas de copt
- Tocator