Reteta celebra de pizza napoletana

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 300 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata
  • 10 g sare
  • 100 g mozzarella
  • 100 g sos de rosii
  • 50 g parmezan
  • 50 g ulei de masline
  • oregano
  • salam
  • masline negre

Instructiuni:

  1. Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati o lingurita de zahar si lasati-o sa se activeze timp de 10 minute.
  2. Intr-un bol, amestecati faina cu sarea si turnati usor apa cu drojdia activata. Framantati aluatul pentru aproximativ 10 minute, pana devine elastic si se desprinde de marginile bolului.
  3. Acoperiti aluatul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca timp de 2 ore intr-un loc cald.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, impartiti-l in bucati si intindeti fiecare bucata intr-o forma rotunda cu ajutorul unui sucitor.
  5. Puneti-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si adaugati sosul de rosii, mozzarella taiata cubulete, salam, masline si oregano dupa gust.
  6. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute, pana crusta devine aurie si crocanta.

Recomandari:

Pizza se poate servi ca atare sau cu adaugarea de diverse ingrediente suplimentare, precum ardei gras, ciuperci sau anghinare, pentru a-i da un gust mai intens si a o personaliza dupa preferinte. Se poate consuma alaturi de un pahar de vin rosu sec, care sa completeze gustul savuros al preparatului.

Ustensile necesare:

  • Sucitor
  • Tava pentru pizza
  • Hartie de copt