Ingrediente:
- 500 g faina
- 300 ml apa
- 25 g drojdie proaspata
- 10 g sare
- 100 g mozzarella
- 100 g sos de rosii
- 50 g parmezan
- 50 g ulei de masline
- oregano
- salam
- masline negre
Instructiuni:
- Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati o lingurita de zahar si lasati-o sa se activeze timp de 10 minute.
- Intr-un bol, amestecati faina cu sarea si turnati usor apa cu drojdia activata. Framantati aluatul pentru aproximativ 10 minute, pana devine elastic si se desprinde de marginile bolului.
- Acoperiti aluatul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca timp de 2 ore intr-un loc cald.
- Dupa ce aluatul a crescut, impartiti-l in bucati si intindeti fiecare bucata intr-o forma rotunda cu ajutorul unui sucitor.
- Puneti-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si adaugati sosul de rosii, mozzarella taiata cubulete, salam, masline si oregano dupa gust.
- Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute, pana crusta devine aurie si crocanta.
Recomandari:
Pizza se poate servi ca atare sau cu adaugarea de diverse ingrediente suplimentare, precum ardei gras, ciuperci sau anghinare, pentru a-i da un gust mai intens si a o personaliza dupa preferinte. Se poate consuma alaturi de un pahar de vin rosu sec, care sa completeze gustul savuros al preparatului.
Ustensile necesare:
- Sucitor
- Tava pentru pizza
- Hartie de copt