Reteta Celebra: Paella

Paella este o reteta traditionala spaniola care s-a bucurat de popularitate in intreaga lume datorita aromei si gustului sau unic. Acest fel de mancare delicios combineaza o varietate de ingrediente proaspete, care includ orez, carne, legume si condimente aromate.

Ingrediente:

  • 300g orez
  • 500g piept de pui
  • 200g creveti
  • 100g muschi de porc
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi
  • 3 catei de usturoi
  • 4 rosii
  • 4 ciocanele de crab
  • 1 lingurita boia de ardei
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Pregatiti toate ingredientele si taiati carnea si legumele in bucati potrivite.
  2. Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul si caliti ceapa si usturoiul timp de 2-3 minute.
  3. Adaugati carnea si legumele si gatiti-le pana se rumenesc usor.
  4. Adaugati orezul si acoperiti-l cu apa sau supa de pui.
  5. Condimentati cu boia de ardei, sare si piper.
  6. Lasati sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana cand orezul este gatit.

Recomandare Prezentare:

Serviti paella direct in tigaie mare, astfel incat toti musafirii sa poata admira aspectul delicios al acestui preparat. Puteti decora cu frunze proaspete de patrunjel sau coriandru pentru un plus de culoare.

Recomandare de vin de baut:

Paella este o mancare versatila care se potriveste foarte bine cu un vin alb sec, cum ar fi Chardonnay, Sauvignon Blanc sau Pinot Grigio.

Ustensile necesare:

  • O tigaie mare
  • Cutit de bucatarie
  • Planca de lemn
  • Lingura de lemn
  • Furculita