Reteta celebra: Paella spaniola

Reteta celebra: Paella spaniola

Bine ati venit in lumea culinara a bucatarului celebru Juan Carlos! Astazi vreau sa va dezvalui secretul celei mai populare retete spaniole – Paella.

Ingrediente:

  • 300g de orez cu bob rotund
  • 200g de piept de pui taiat bucatele
  • 200g de creveti decorticati
  • 100g de carne de porc tocata
  • 250g de fasole verde
  • 2 ardei rosii
  • 2 rosii coapte
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 100ml ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare de paella sau intr-un wok; se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana devine aurie.
  2. Se adauga usturoiul pisat si se amesteca bine.
  3. Se adauga carnea de porc si pieptul de pui si se calesc pana se rumenesc frumos.
  4. Se adauga ardeiul rosu taiat bucati si se calesc pana devine moale.
  5. Se adauga rosiile coapte si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.
  6. Se adauga orezul si se prajeste timp de 5 minute, amestecand constant.
  7. Se adauga fasolea verde si crevetii, si se toarna suficienta apa fierbinte pentru a acoperi totul.
  8. Se reduce focul si se lasa sa fiarba pana cand orezul este gatit si lichidul s-a evaporat, aproximativ 20 de minute.

Recomandare Prezentare:

Serviti paella in tava in care a fost preparata, astfel incat crusta de orez de pe fund sa fie vizibila. Decorati cu felii de lamaie si busuioc proaspat.

Recomandare de vin de baut:

Paella se potriveste de minune cu un vin rose uscat sau cu un vin alb usor. Recomand un Rioja sau un Verdejo pentru o experienta culinara de neuitat.

Ustensile necesare:

  • Tigaie de paella sau wok
  • Cutit
  • Tocator
  • Patratele pentru taiat carne
  • Polonic
  • Lingura de lemn