Reteta celebra: Paella spaniola
Bine ati venit in lumea culinara a bucatarului celebru Juan Carlos! Astazi vreau sa va dezvalui secretul celei mai populare retete spaniole – Paella.
Ingrediente:
- 300g de orez cu bob rotund
- 200g de piept de pui taiat bucatele
- 200g de creveti decorticati
- 100g de carne de porc tocata
- 250g de fasole verde
- 2 ardei rosii
- 2 rosii coapte
- 1 ceapa mare
- 4 catei de usturoi
- 100ml ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mare de paella sau intr-un wok; se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana devine aurie.
- Se adauga usturoiul pisat si se amesteca bine.
- Se adauga carnea de porc si pieptul de pui si se calesc pana se rumenesc frumos.
- Se adauga ardeiul rosu taiat bucati si se calesc pana devine moale.
- Se adauga rosiile coapte si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.
- Se adauga orezul si se prajeste timp de 5 minute, amestecand constant.
- Se adauga fasolea verde si crevetii, si se toarna suficienta apa fierbinte pentru a acoperi totul.
- Se reduce focul si se lasa sa fiarba pana cand orezul este gatit si lichidul s-a evaporat, aproximativ 20 de minute.
Recomandare Prezentare:
Serviti paella in tava in care a fost preparata, astfel incat crusta de orez de pe fund sa fie vizibila. Decorati cu felii de lamaie si busuioc proaspat.
Recomandare de vin de baut:
Paella se potriveste de minune cu un vin rose uscat sau cu un vin alb usor. Recomand un Rioja sau un Verdejo pentru o experienta culinara de neuitat.
Ustensile necesare:
- Tigaie de paella sau wok
- Cutit
- Tocator
- Patratele pentru taiat carne
- Polonic
- Lingura de lemn