Ingrediente:
- 300g orez
- 4 pulpe de pui
- 200g creveti
- 200g calamar
- 150g masline
- 2 ardei gras
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 2 rosii
- 100g mazare
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia de ardei
- sare si piper, dupa gust
- cimbru proaspat
Instructiuni:
- Se separam pulpele de pui de os, apoi le prajim in ulei de masline intr-o tigaie mare.
- In aceeasi tigaie adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul gras taiat bucatele si usturoiul zdrobit.
- Cand legumele s-au inmuiat, adaugam pulpa de rosii si boiaua de ardei.
- Lasam sosul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
- Intre timp, pregatim orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Intr-o tigaie separata, prajim crevetii si calamarul.
- Cand orezul este gata, il amestecam cu sosul de rosii.
- Adaugam mazarea si maslinele.
- Asezonam cu sare, piper si cimbru proaspat.
- La final, adaugam crevetii si calamarul prajit.
Recomandare Prezentare: Serviti paella intr-un vas adanc, decorat cu felii de lamaie si frunze de patrunjel proaspat.
Recomandare Vin: O paella spaniola merge de minune cu un vin alb sec, de exemplu Verdejo sau Albarino.
Ustensile necesare:
- tigaie mare
- tigaie mica
- cutit
- lingura de lemn
- farfurie adanca
- pahar de vin