Reteta celebra: Paella spaniola

Ingrediente:

  • 300g orez
  • 4 pulpe de pui
  • 200g creveti
  • 200g calamar
  • 150g masline
  • 2 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 100g mazare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare si piper, dupa gust
  • cimbru proaspat

Instructiuni:

  1. Se separam pulpele de pui de os, apoi le prajim in ulei de masline intr-o tigaie mare.
  2. In aceeasi tigaie adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul gras taiat bucatele si usturoiul zdrobit.
  3. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam pulpa de rosii si boiaua de ardei.
  4. Lasam sosul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
  5. Intre timp, pregatim orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
  6. Intr-o tigaie separata, prajim crevetii si calamarul.
  7. Cand orezul este gata, il amestecam cu sosul de rosii.
  8. Adaugam mazarea si maslinele.
  9. Asezonam cu sare, piper si cimbru proaspat.
  10. La final, adaugam crevetii si calamarul prajit.

Recomandare Prezentare: Serviti paella intr-un vas adanc, decorat cu felii de lamaie si frunze de patrunjel proaspat.

Recomandare Vin: O paella spaniola merge de minune cu un vin alb sec, de exemplu Verdejo sau Albarino.

Ustensile necesare:

  • tigaie mare
  • tigaie mica
  • cutit
  • lingura de lemn
  • farfurie adanca
  • pahar de vin