Paella
Paella este un delicios preparat traditional spaniol, specific regiunii Valencia. Aceasta reteta contine o combinatie savuroasa de orez, carne sau fructe de mare, legume si condimente aromate. Paella este renumita pentru gustul sau bogat si culorile vii.
Ingrediente
- 300g de orez
- 200g de creveti
- 200g de midii
- 200g de piept de pui
- 100g de chorizo
- 1 ceapa rosie
- 2 ardei colorati
- 4 catei de usturoi
- 1 lamaie
- Sos de rosii
- Sare si piper
- Sofran
- Ulei de masline
Instructiuni
- Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie paellera.
- Se adauga ceapa, ardeii si usturoiul tocate marunt si se calesc pana devin moi.
- Se adauga puiul taiat bucati si chorizo-ul feliat si se prajesc pana devin aurii.
- Se adauga orezul si se amesteca pentru a se impregnata cu uleiul.
- Se adauga crevetii, midii si sosul de rosii si se amesteca bine.
- Se toarna apa peste amestecul din tigaie si se lasa sa fiarba la foc mediu timp de 15-20 de minute.
- Se adauga sofranul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Se adauga felii de lamaie si se acopera paellera cu un capac si se lasa mujdeiul sa se absoarba timp de 5 minute.
- Se serveste cald si se garniseste cu felii proaspete de lamaie.
Recomandare Prezentare
Paella se serveste de obicei direct din tigaia paellera, fiind un preparat perfect pentru o masa festiva alaturi de prieteni si familie.
Recomandare Vin
Pentru a completa savoarea paella, te recomandam un vin alb sec, precum Chardonnay sau Sauvignon Blanc.
Ustensile Necesare
- Tigaie paellera
- Cutit de bucatarie
- Tocator
- Lingura de lemn
- Farfurii si tacamuri