Reteta celebra – Paella

Paella

Paella este un delicios preparat traditional spaniol, specific regiunii Valencia. Aceasta reteta contine o combinatie savuroasa de orez, carne sau fructe de mare, legume si condimente aromate. Paella este renumita pentru gustul sau bogat si culorile vii.

Ingrediente

  • 300g de orez
  • 200g de creveti
  • 200g de midii
  • 200g de piept de pui
  • 100g de chorizo
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei colorati
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • Sos de rosii
  • Sare si piper
  • Sofran
  • Ulei de masline

Instructiuni

  1. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie paellera.
  2. Se adauga ceapa, ardeii si usturoiul tocate marunt si se calesc pana devin moi.
  3. Se adauga puiul taiat bucati si chorizo-ul feliat si se prajesc pana devin aurii.
  4. Se adauga orezul si se amesteca pentru a se impregnata cu uleiul.
  5. Se adauga crevetii, midii si sosul de rosii si se amesteca bine.
  6. Se toarna apa peste amestecul din tigaie si se lasa sa fiarba la foc mediu timp de 15-20 de minute.
  7. Se adauga sofranul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  8. Se adauga felii de lamaie si se acopera paellera cu un capac si se lasa mujdeiul sa se absoarba timp de 5 minute.
  9. Se serveste cald si se garniseste cu felii proaspete de lamaie.

Recomandare Prezentare

Paella se serveste de obicei direct din tigaia paellera, fiind un preparat perfect pentru o masa festiva alaturi de prieteni si familie.

Recomandare Vin

Pentru a completa savoarea paella, te recomandam un vin alb sec, precum Chardonnay sau Sauvignon Blanc.

Ustensile Necesare

  • Tigaie paellera
  • Cutit de bucatarie
  • Tocator
  • Lingura de lemn
  • Farfurii si tacamuri