Ingrediente:
- 1 kg varza acra
- 500 g carne tocata amestec (porc si vita)
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mare
- 1 radacina patrunjel
- 2 linguri orez
- 1 legatura marar
- 1 legatura leustean
- 2 lingurite pasta de tomate
- piper
- sare
Instructiuni:
1. Se toaca mararul si leusteanul. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si radacina de patrunjel se dau pe razatoare.
2. Intr-un castron se pune carnea tocata, ceapa tocata, morcovul, patrunjelul, orezul si verdeata tocata. Se presara piper si sare. Se amesteca bine compozitia, pana se omogenizeaza.
3. Varza se pune la fiert intr-o oala cu apa clocotita si se lasa 5 minute. Se scurge apoi si se desfac frunzele pe care le taiem la baza pentru a indeparta nervura dura. Daca frunzele sun prea mari se pot taia si pe lungime sau latime in functie de cat de mari dorim sa fie sarmalele.
4. Se ia fiecare frunza in parte si se aseaza compozitie de carne tocata si se ruleaza ca pe un rulou.”
Recomandare Prezentare:
Serviti sarmalele calde alaturi de smantana si muraturi romanesti.
Recomandare Vin:
Pentru aceasta delicioasa mancare romaneasca, recomandam un vin rosu sec, precum Feteasca Neagra sau Babeasca Neagra.
Ustensile necesare:
- Castraon mare
- Oala
- Tocator
- Razatoare
- Cutit
- Faina