Reteta celebrei lasagne italiene

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de vita
  • 400 g paste pentru lasagne
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 500 ml sos de rosii
  • 400 g branza ricotta
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g mozzarella
  • sare si piper dupa gust
  • faina, ulei de masline si unt pentru prepararea sosului bechamel

Instructiuni:

  1. Pregatiti carnea tocata, ceapa si usturoiul. Caliti ceapa si usturoiul intr-o tigaie cu ulei de masline pana devin aurii. Adaugati carnea tocata si gatiti pana se rumeneste complet.
  2. Adaugati sosul de rosii in tigaie si lasati sa fiarba timp de aproximativ 20 de minute, pana cand sosul se ingroasa.
  3. Intr-un vas termorezistent, asezati un strat de paste, apoi adaugati un strat de carne si un strat de branza ricotta. Repetati acest proces pana cand terminati toate ingredientele.
  4. Pentru sosul bechamel, topiti untul intr-o tigaie si adaugati faina. Gatiti timp de cateva minute, apoi adaugati laptele treptat, amestecand continuu pana cand sosul se ingroasa.
  5. Turnati sosul bechamel peste lasagne si presarati parmezan ras si mozzarella deasupra.
  6. Coaceti lasagne-ul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute sau pana cand este aurie si crocanta deasupra.

Recomandare Prezentare:

Serviti lasagne-ul fierbinte, garnisit cu frunze proaspete de busuioc.

Recomandare de vin:

O lasagne traditionala italiana merge de minune cu un vin rosu robust, cum ar fi Chianti Classico sau Brunello di Montalcino.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Vas termorezistent
  • Cuptor
  • Tava de copt