Ingrediente:
- 500 g carne tocata de vita
- 400 g paste pentru lasagne
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 500 ml sos de rosii
- 400 g branza ricotta
- 100 g parmezan ras
- 100 g mozzarella
- sare si piper dupa gust
- faina, ulei de masline si unt pentru prepararea sosului bechamel
Instructiuni:
- Pregatiti carnea tocata, ceapa si usturoiul. Caliti ceapa si usturoiul intr-o tigaie cu ulei de masline pana devin aurii. Adaugati carnea tocata si gatiti pana se rumeneste complet.
- Adaugati sosul de rosii in tigaie si lasati sa fiarba timp de aproximativ 20 de minute, pana cand sosul se ingroasa.
- Intr-un vas termorezistent, asezati un strat de paste, apoi adaugati un strat de carne si un strat de branza ricotta. Repetati acest proces pana cand terminati toate ingredientele.
- Pentru sosul bechamel, topiti untul intr-o tigaie si adaugati faina. Gatiti timp de cateva minute, apoi adaugati laptele treptat, amestecand continuu pana cand sosul se ingroasa.
- Turnati sosul bechamel peste lasagne si presarati parmezan ras si mozzarella deasupra.
- Coaceti lasagne-ul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute sau pana cand este aurie si crocanta deasupra.
Recomandare Prezentare:
Serviti lasagne-ul fierbinte, garnisit cu frunze proaspete de busuioc.
Recomandare de vin:
O lasagne traditionala italiana merge de minune cu un vin rosu robust, cum ar fi Chianti Classico sau Brunello di Montalcino.
Ustensile necesare:
- Tigaie
- Vas termorezistent
- Cuptor
- Tava de copt