Reteta celebrei paste carbonara

Ingrediente:

  • 250 g spaghetti
  • 150 g bacon
  • 2 oua
  • 50 g parmezan ras
  • sare si piper

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele in apa cu sare potrivita.
  2. Taie baconul cubulete si prajeste-l intr-o tigaie pana devine crocant.
  3. Intr-un bol, bate ouale impreuna cu parmezanul ras si adauga sare si piper dupa gust.
  4. Dupa ce pastele sunt fierte, strecoara-le si adauga-le in tigaie peste baconul crocant.
  5. Toarna compozitia de oua si parmezan peste pastele fierbinti si amesteca bine pentru a se omogeniza si a se forma un sos cremos.
  6. Serva imediat si potriveste gustul cu sare si piper.

Recomandare Prezentare:

Se poate presara parmezan ras si frunze de busuioc proaspete pe deasupra pentru un aspect atragator.

Recomandare de vin:

Pentru a acompania acest delicios preparat, se recomanda un vin alb sec, precum Pinot Grigio sau Chardonnay.

Ustensile necesare:

Pentru acest preparat vei avea nevoie de o tigaie, un bol, o strecuratoare si o lingura de lemn pentru amestecat.