Reteta celei mai populare mancaruri din Italia: Lasagna

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de vita
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 cutie de pasta de tomate
  • 1 conserva de sos de rosii
  • 500 g foi de lasagna
  • 500 g de mozzarella, taiata cubulete
  • 200 g parmezan ras
  • sare, piper
  • ulei de masline

Instructiuni

  1. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc pana devin aurii.
  2. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana se rumeneste bine.
  3. Se adauga pasta de tomate si sosul de rosii si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute.
  4. Se prepara sosul bechamel: se incalzeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca bine cu un tel pana se omogenizeaza. Apoi se toarna laptele cald treptat, amestecand constant pana se ingroasa. Se adauga sare si piper dupa gust.
  5. Se unge cu putin ulei o tava de lasagna si se aseaza un strat de foi, un strat de carne, un strat de sos bechamel, mozzarella si parmezan ras. Se repeta acest proces pana se termina ingredientele, cu un ultim strat de foi peste care se pune sos bechamel, mozzarella si parmezan ras.
  6. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ o ora, la 180 de grade Celsius.
  7. Se scoate lasagna din cuptor si se lasa sa se raceasca putin inainte de a fi servita.

Recomandare Prezentare

Lasagna se poate servi calda sau rece, cu o salata verde langa. Se poate garnisi cu busuioc sau patrunjel proaspat, iar deasupra se poate presara parmezan ras.

Recomandare de vin

Pentru a acompania lasagna, recomandam un vin rosu sec, cum ar fi un Chianti din Toscana.

Ustensile necesare

  • Tigaie
  • Cratita
  • Tava de lasagna
  • Folie de aluminiu
  • Tel