Reteta celei mai populare mancaruri din lume

Ingrediente:

  • 500g carne de vita
  • 200g ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

1. Taie carnea de vita in bucati mici si pune-o intr-un castron.

2. Toaca ceapa si usturoiul si adauga-le peste carne, impreuna cu sarea si piperul.

3. Amesteca bine toate ingredientele si lasa-le la marinat pentru cel putin o ora.

4. Incinge uleiul intr-o tigaie mare si adauga carnea marinate. Prajeste carnea pe fiecare parte pana devine aurie.

5. Adauga rosiile si ardeiul gras taiate cubulete si lasa-le sa fiarba impreuna cu carnea pentru inca 10 minute.

Recomandare Prezentare:

Serveste mancarea alaturi de orez fiert si salata de legume proaspete.

Recomandare de vin de baut:

Asociaza aceasta reteta cu un vin rosu sec, cu arome bogate de fructe negre si arome condimentate.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Cutit pentru taiat carne
  • Castron pentru marinat
  • Lingura de lemn