Ingrediente:
- 500g carne de vita
- 200g ceapa
- 3 catei de usturoi
- 2 rosii mari
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
1. Taie carnea de vita in bucati mici si pune-o intr-un castron.
2. Toaca ceapa si usturoiul si adauga-le peste carne, impreuna cu sarea si piperul.
3. Amesteca bine toate ingredientele si lasa-le la marinat pentru cel putin o ora.
4. Incinge uleiul intr-o tigaie mare si adauga carnea marinate. Prajeste carnea pe fiecare parte pana devine aurie.
5. Adauga rosiile si ardeiul gras taiate cubulete si lasa-le sa fiarba impreuna cu carnea pentru inca 10 minute.
Recomandare Prezentare:
Serveste mancarea alaturi de orez fiert si salata de legume proaspete.
Recomandare de vin de baut:
Asociaza aceasta reteta cu un vin rosu sec, cu arome bogate de fructe negre si arome condimentate.
Ustensile necesare:
- Tigaie mare
- Cutit pentru taiat carne
- Castron pentru marinat
- Lingura de lemn