Ingrediente:
- 500g carne tocata
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 400g sos de rosii
- 200g paste lasagna
- 250g branza ricotta
- 200g mozzarella
- 100g parmezan ras
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
1. Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si adauga ceapa si usturoiul tocate marunt.
2. Adauga carnea tocata si rumeneste-o pana se rumeneste uniform.
3. Adauga sosul de rosii si lasa sa fiarba timp de 20 de minute. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
4. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
5. Pregateste pastele lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
6. Intr-o tava de copt aseaza un strat de paste lasagna, apoi adauga compozitia de carne tocata si branza ricotta.
7. Continua cu straturi alternate de paste lasagna si amestec de carne tocata pana se termina ingredientele.
8. Adauga deasupra mozzarella si parmezan ras.
9. Coace in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute sau pana cand branza de deasupra este rumenita si lasagna este bine patrunsa.
Recomandare Prezentare:
Serveste lasagna calda, alaturi de o salata proaspata.
Recomandare de vin:
Pentru a completa gustul delicios al lasagnei, poti incerca un vin rosu sec, precum un Chianti.
Ustensile necesare:
- O tigaie adanca
- O tava de copt
- Oala pentru fiert paste
- Cuptor