Ingrediente:
- 500g de paste pentru lasagna
- 500g de carne tocata (porc sau vita)
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, tocati
- 400g de sos de rosii
- 200g de branza rasa (mozzarella sau parmezan)
- 150g de cascaval ras
- 100g de unt topit
- 100ml de lapte
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
1. Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Intr-o tigaie mare, prajiti ceapa si usturoiul in unt topit pana devin translucide.
3. Adaugati carnea tocata si caliti-o pana se rumeneste bine.
4. Turnati sosul de rosii si adaugati sare si piper dupa gust. Lasati sa fiarba timp de 10 minute.
5. In timp ce sosul fierbe, pregatiti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
6. Intr-un vas de yena, puneti un strat subtire de sos de rosii. Adaugati un strat de paste, apoi un strat generos de sos cu carne.
7. Repetati aceste straturi pana cand epuizati toate ingredientele, terminand cu un strat de sos de carne.
8. Turnati laptele peste lasagna si presarati cascavalul ras deasupra.
9. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si lasati la cuptor timp de 30 de minute.
10. Scoateti folia de aluminiu si mai lasati la cuptor pentru inca 10-15 minute, sau pana cand cascavalul se topeste si se rumeneste frumos.
Recomandare Prezentare:
Serviti lasagna calda, alaturi de o salata proaspata de vara. Decorati cu frunze de busuioc proaspat.
Recomandare de vin:
O lasagna clasica merge de minune cu un vin rosu sec, robust, precum Chianti, Montepulciano sau Nero d’Avola.
Ustensile necesare:
- Vas de yena
- Tigaie mare
- Folie de aluminiu
- Cuptor