Ingrediente:
- 500 grame de carne tocata de vita
- 300 grame de carnaciori italienesti
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 500 ml de sos de rosii
- 200 grame de paste lasagna
- 200 grame de mozzarella
- 100 grame de parmezan
- 50 grame de unt
- 1/2 cana de lapte
- 1/2 cana de vin rosu
- Sare
- Piper
- Oregano
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Toca ceapa si usturoiul marunt si pune-le intr-o tigaie mare impreuna cu untul. Caleste-le pana devin aurii.
- Adauga carnea tocata si carnaciorii taiati in bucati mici. Condimenteaza cu sare, piper si oregano. Prajeste-le pana se rumenesc bine.
- Adauga sosul de rosii și vinul rosu. Lasa sa fiarba timp de 10 minute.
- Pentru a pregati bechamelul, incalzeste laptele intr-un ibric mic. Separat, topreste untul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga faina si amesteca continuu timp de 2 minute pana cand obtii o pasta omogena. Adauga laptele treptat, amestecand continuu, pana cand sosul se ingroasa. Condimenteaza cu sare si piper.
- Intr-o tava adanca, aseaza un strat subtire de sos bolognese, apoi un strat de paste lasagna. Repeta pana cand folosesti toate ingredientele.
- Ultimul strat trebuie sa fie de sos bolognese. Presara mozzarella si parmezan pe deasupra.
- Acopera tava cu folie de aluminiu si coace lasagna timp de aproximativ 30 de minute. Dupa acest timp, indeparteaza folia si coace inca 15-20 de minute, sau pana cand partea de deasupra devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare:
Serveste lasagna calda, portionata pe farfurii individuale, cu o felie de paine proaspata alaturi.
Recomandare de vin de baut:
Lasagna este o mancare boema, care se potriveste de minune cu un vin rosu robust, precum Chianti, Sangiovese sau Amarone.
Ustensile necesare:
- O tigaie mare
- O tava adanca pentru lasagna
- Un ibric pentru bechamel
- Folie de aluminiu