Reteta clasica de lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500 grame de carne tocata de vita
  • 300 grame de carnaciori italienesti
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 500 ml de sos de rosii
  • 200 grame de paste lasagna
  • 200 grame de mozzarella
  • 100 grame de parmezan
  • 50 grame de unt
  • 1/2 cana de lapte
  • 1/2 cana de vin rosu
  • Sare
  • Piper
  • Oregano

Instructiuni:

  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Toca ceapa si usturoiul marunt si pune-le intr-o tigaie mare impreuna cu untul. Caleste-le pana devin aurii.
  3. Adauga carnea tocata si carnaciorii taiati in bucati mici. Condimenteaza cu sare, piper si oregano. Prajeste-le pana se rumenesc bine.
  4. Adauga sosul de rosii și vinul rosu. Lasa sa fiarba timp de 10 minute.
  5. Pentru a pregati bechamelul, incalzeste laptele intr-un ibric mic. Separat, topreste untul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga faina si amesteca continuu timp de 2 minute pana cand obtii o pasta omogena. Adauga laptele treptat, amestecand continuu, pana cand sosul se ingroasa. Condimenteaza cu sare si piper.
  6. Intr-o tava adanca, aseaza un strat subtire de sos bolognese, apoi un strat de paste lasagna. Repeta pana cand folosesti toate ingredientele.
  7. Ultimul strat trebuie sa fie de sos bolognese. Presara mozzarella si parmezan pe deasupra.
  8. Acopera tava cu folie de aluminiu si coace lasagna timp de aproximativ 30 de minute. Dupa acest timp, indeparteaza folia si coace inca 15-20 de minute, sau pana cand partea de deasupra devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare:

Serveste lasagna calda, portionata pe farfurii individuale, cu o felie de paine proaspata alaturi.

Recomandare de vin de baut:

Lasagna este o mancare boema, care se potriveste de minune cu un vin rosu robust, precum Chianti, Sangiovese sau Amarone.

Ustensile necesare:

  • O tigaie mare
  • O tava adanca pentru lasagna
  • Un ibric pentru bechamel
  • Folie de aluminiu