Reteta clasica de lasagna italiana

Ingrediente

  • 500 g foi de lasagna
  • 500 g carne tocata (amestec vita si porc)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g sos de rosii
  • 200 ml lapte
  • 100 g cascaval ras
  • sare, piper, ulei de masline

Instructiuni

  1. Caleste ceapa si usturoiul in ulei de masline intr-o tigaie mare.
  2. Adauga carnea tocata si gateste pana se rumeneste.
  3. Toarna sosul de rosii si lasa sa fiarba timp de 10 minute.
  4. Pregateste un sos bechamel din lapte si cascaval ras. Pentru a face acest sos, incalzeste laptele intr-un vas si adauga cascavalul ras, amestecand continuu pana se topeste si se ingroasa sosul.
  5. Intr-o tava de lasagna, aseaza un strat de foi de lasagna, apoi un strat de sos de carne, un strat de sos bechamel si presara putin cascaval ras deasupra.
  6. Continua sa asezi straturi pana se termina ingredientele.
  7. Acopera tava cu folie de aluminiu si lasa la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, sau pana cand lasagna este bine coapta.
  8. Scoate din cuptor si lasa sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a taia si servii.

Recomandare Prezentare

Serveste lasagna calda, cu o frunza de busuioc proaspat deasupra pentru un aspect decorativ.

Recomandare Vin

Pentru a completa gustul bogat si intens al lasagniei, se recomanda servirea unui vin rosu sec, precum Chianti sau Barolo.

Ustensile Necesare

  • Tigaie mare
  • Vas pentru prepararea sosului bechamel
  • Tava de lasagna
  • Folie de aluminiu pentru acoperirea tavii