Ingrediente
- 500 g foi de lasagna
- 500 g carne tocata (amestec vita si porc)
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 400 g sos de rosii
- 200 ml lapte
- 100 g cascaval ras
- sare, piper, ulei de masline
Instructiuni
- Caleste ceapa si usturoiul in ulei de masline intr-o tigaie mare.
- Adauga carnea tocata si gateste pana se rumeneste.
- Toarna sosul de rosii si lasa sa fiarba timp de 10 minute.
- Pregateste un sos bechamel din lapte si cascaval ras. Pentru a face acest sos, incalzeste laptele intr-un vas si adauga cascavalul ras, amestecand continuu pana se topeste si se ingroasa sosul.
- Intr-o tava de lasagna, aseaza un strat de foi de lasagna, apoi un strat de sos de carne, un strat de sos bechamel si presara putin cascaval ras deasupra.
- Continua sa asezi straturi pana se termina ingredientele.
- Acopera tava cu folie de aluminiu si lasa la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, sau pana cand lasagna este bine coapta.
- Scoate din cuptor si lasa sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a taia si servii.
Recomandare Prezentare
Serveste lasagna calda, cu o frunza de busuioc proaspat deasupra pentru un aspect decorativ.
Recomandare Vin
Pentru a completa gustul bogat si intens al lasagniei, se recomanda servirea unui vin rosu sec, precum Chianti sau Barolo.
Ustensile Necesare
- Tigaie mare
- Vas pentru prepararea sosului bechamel
- Tava de lasagna
- Folie de aluminiu pentru acoperirea tavii