Ingrediente
- 500 g de foi de lasagna
- 500 g de carne tocata (amestec de porc si vita)
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 400 g de sos de rosii
- 200 g de mozzarella
- 100 g de parmezan ras
- 1 lingura de ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Taie ceapa si usturoiul marunt.
- Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si adauga ceapa si usturoiul. Caleste-le pana devin aurii.
- Adauga carnea tocata si prajeste-o pana se rumeneste.
- Adauga sosul de rosii, sare si piper. Lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
- Pre-incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Pune un strat subtire de sos de carne pe fundul unei tavi pentru lasagna.
- Aranjeaza foi de lasagna peste sos, apoi adauga un strat de sos de carne, mozzarella si parmezan ras.
- Repeta straturile pana termini ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de mozzarella si parmezan.
- Da tava la cuptor si lasa lasagna sa se coaca timp de 30-40 de minute, pana devine aurie si crocanta deasupra.
- Scoate lasagna din cuptor si las-o sa se odihneasca cateva minute inainte de a o taia si servi.
Recomandare Prezentare
Ofera lasagna pe un platou frumos decorat, alaturi de o salata verde proaspata.
Recomandare de vin de baut
Accompaniaza lasagna cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti Classico din Italia.
Ustensile necesare
- O tigaie
- O tava pentru lasagna
- Oale si spatule pentru gatit