Reteta clasica de lasagna italiana

Ingrediente

  • 500 g de foi de lasagna
  • 500 g de carne tocata (amestec de porc si vita)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g de sos de rosii
  • 200 g de mozzarella
  • 100 g de parmezan ras
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Taie ceapa si usturoiul marunt.
  2. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si adauga ceapa si usturoiul. Caleste-le pana devin aurii.
  3. Adauga carnea tocata si prajeste-o pana se rumeneste.
  4. Adauga sosul de rosii, sare si piper. Lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
  5. Pre-incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
  6. Pune un strat subtire de sos de carne pe fundul unei tavi pentru lasagna.
  7. Aranjeaza foi de lasagna peste sos, apoi adauga un strat de sos de carne, mozzarella si parmezan ras.
  8. Repeta straturile pana termini ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de mozzarella si parmezan.
  9. Da tava la cuptor si lasa lasagna sa se coaca timp de 30-40 de minute, pana devine aurie si crocanta deasupra.
  10. Scoate lasagna din cuptor si las-o sa se odihneasca cateva minute inainte de a o taia si servi.

Recomandare Prezentare

Ofera lasagna pe un platou frumos decorat, alaturi de o salata verde proaspata.

Recomandare de vin de baut

Accompaniaza lasagna cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti Classico din Italia.

Ustensile necesare

  • O tigaie
  • O tava pentru lasagna
  • Oale si spatule pentru gatit